Tusgen

Stress

Stress eksisterer i dit sind - men det er også tydeligt i din mave, hjerte, muskler og endda dine tæer.

"Faktisk stress kan påvirke hver eneste celle i kroppen, "siger M. Ronald Glaser, Ph.D., professor ved Ohio State University Medical School.

Under stressende gange, din krop producerer forskellige kemikalier, herunder cortisol, en immun-undertrykke hormon. Jo mere kortisol produceres, jo svagere dine immunceller bliver og jo mere modtagelig du er for sygdom.

"En endags stressor kommer ikke til at gøre en stor forandring i din risiko for at få en kold, for eksempel," siger Dr. Glaser. "Men en kronisk stressfaktor, der varer et par uger kunne dæmpe dit immunforsvar og skabe risiko for sygdom."

Migræne hovedpine, søvnforstyrrelser, ondt i ryggen, hududslæt, træthed, irritabilitet, hovedpine, depression, bekymring, humørsvingninger, smerter i brystet, angst, mavebesvær, mavesår og forhøjet blodtryk er almindelige reaktioner på stress.

Ved at få en bedre forståelse af stress / sygdom-forbindelse, kan du reducere din stress og til gengæld forbedre din sundhed og velvære.

Holde stress i skak

Ingen kan undgå al stress - og en vis mængde faktisk er godt for dig. Men det er bedst at holde usunde niveauer i skak.

Følgende trin kan hjælpe dig med at styre hverdagens stress:

 • Erkend din stress signaler. Når du er bevidst om dine stressfaktorer, vil du have en bedre idé om, når du er stresset og kan tage skridt til at reducere dem.

 • Læg mærke til, når du er mest sårbare over for stress og forberede dig. Er du mest berørt i formiddag? Om mandagen? I vinteren?

 • Øvelse. Aerob træning - vandreture, cykling, svømning eller løb - kan frigive indestængte frustrationer og samtidig producere endorfiner, hjernen kemikalier, der modvirker stress.

 • Spis en sund kost. En afbalanceret kost kan hjælpe med at stabilisere dit humør.

 • Kommunikere med venner og familie. Sociale bånd lindre stress og bidrage til en positiv attitude.

 • Tilbring tid på at nyde dine hobbyer. Hvis du gør det giver dig mulighed for at fokusere på en lystbetonet aktivitet i stedet for dine problemer.

 • Prøv afspændingsteknikker. Meditation, kan kreative billedsprog, visualisering, dyb-åndedrætsøvelser, yoga og lytte til afslapning bånd hjælpe dig slappe af.

 • Lær at sætte grænser. Ikke accepterer, at unødvendige, stressende forpligtelser.

 • Få nok søvn. Stress forstyrrer afslapning, hvilket gør det svært at få en god nats søvn, hvilket kan føre til træthed og en nedsat evne til at klare. For at få den bedst mulige søvn, så prøv at gå i seng og vågner op på samme tid hver dag.

 • Steer klart af koffein. Koffein kan føje til din angst, at du føler dig endnu mere stresset.

 • Undgå alkohol og narkotika. Brug af alkohol eller andre stoffer til at lindre stress kun masker symptomer og kan forværre stress i det lange løb.

 • Lær noget nyt. Spændingen ved at lære noget nyt, såsom hvordan man taler et andet sprog eller spille et musikinstrument, kan gøre dine bekymringer synes langt væk.

 • Tag en pause. Stressende situationer kan gøre dig trække vejret mere overfladisk eller holde vejret. Når du er nødt til at slappe af hurtigt, kan mave vejrtrækning gøres på få sekunder. For at gøre det: Koncentrer dig om at gøre dine mave flytte ud, som du inhalerer gennem næsen, så i som du udånder. Brug billedsprog, som du mave ånde kan hjælpe dig yderligere at uddybe og langsom tempoet i din vejrtrækning. Som du indånder, lukke øjnene og forestille sig luft hvirvlende ind i din næse og ned i dine lunger. Som du udånder, forestille luften hvirvlende ud igen.

Bekæmpelse af alvorlig stress

»I bekæmpe alvorlig stress, bør du først omhyggeligt vurdere situationens alvor og tilstrækkeligheden af ​​dine coping ressourcer," siger Kenneth B. Matheny, Ph.D., ABPP, professor i rådgivning psykologi ved Georgia State University i Atlanta.

Når man står med en meget stressende begivenhed i dit liv - måske død af en elsket, en livstruende sygdom eller en alvorlig økonomisk tab - følgende strategier vil hjælpe dig med at håndtere:

 • Undgå unødvendige ændringer i dit liv. I stedet forbeholde hvad energi du har til at håndtere stressor ved hånden. Hvis det er muligt, stabilisere dit arbejde og hjem miljøer, mens du arbejder ud det primære problem.

 • Quiet dit sind. I tider med stress, sindet gør tingene synes værre end de er ved at skabe uendelige versioner af forestående katastrofe. Fordi kroppen ikke kan se forskel mellem virkeligheden og fantasi, det reagerer med øget fysisk reaktion.

 • Opbevares i nutiden. Du kan berolige både dit sind og krop ved at holde dit sind i den nuværende, der er sjældent så stressende som en forestillet fremtid eller beklagelig fortid. For at holde dit sind i nuet, fokusere din opmærksomhed på din vejrtrækning, en lyd eller visuelt mønster, en gentagen bevægelse eller meditation.

 • Modigt og aggressivt ansigt stressor. Modstå fristelsen til at ignorere stressor. I stedet omhyggeligt vurdere alvoren af ​​problemet uden forstørrelsesglas det ud af proportioner. Desuden bekræfter dit syn på stressor ved at tale med andre. Gøre en særlig indsats for at tale til familie, venner eller kolleger, som har beskæftiget sig med lignende oplevelser.

 • Tage opgørelse over dine coping svar. Tillid er en værdifuld allieret i kampen mod stress, og det bygger på erindringer om tidligere succeser. Gennemgå succeser, du har haft med andre stressende livssituationer. Minde om nogle af de konkrete ting, du gjorde for at klare.

 • Skride til handling. Forpligte dig til en fornuftig fremgangsmåde til at håndtere den stressfaktor. Action er en kraftfuld stress-reducer. Forskning viser kroppen sænker sin produktion af adrenalin, en magtfuld stress hormon, når en person flytter til handling.

 • Tag dig tid til at slappe af. Mindst én gang eller to gange om dagen, tage tid at dekomprimere ved at slappe af - måske ved at lytte til beroligende musik, tage en tur, havearbejde, læsning eller motion.

Medicinsk Anmelder: Godsey, Cynthia MS, MSN, APRN
Medicinsk Anmelder: Lambert, JGMD
Medicinsk Anmelder: Lisa Cranwell-Bruce RN, MS, FNP-C
Medicinsk Reviewer: Louise Spadaro, MD