Tusgen

En rød ansigt kunne signalere rosacea

De fleste af os har set en person med rosacea, en kronisk hudsygdom, der kan forårsage rødme i ansigtet, bump, bumser, tyk hud og endda blodskudte øjne. Men vi er ofte ikke sikker bare hvad vi ser, når vi ser dette problem i ansigtet.

"Nogle gange, folk tror, ​​at dette rødme i ansigtet kommer fra at drikke alkohol," siger John E. Wolf Jr., MD, en talsmand for National Rosacea Society (NRS). "Folk troede, WC Fields havde en klumpet næse fra at drikke. Men han havde rhinophyma, en form for rosacea forårsager fortykkelse af huden af ​​næsen." Andre berømtheder med rosacea: tidligere præsident Bill Clinton og den afdøde prinsesse Diana.

Omkring 14 millioner mennesker, hovedsageligt i alderen 30 til 50, har rosacea til en vis grad, NRS skøn. "Der kan være flere. De fleste mennesker med rosacea kender ikke de har det," siger Dr. Wolf, der er formand for dermatologi afdeling ved Baylor College of Medicine i Houston. Det er normalt ses på kinder og næse, men rosacea kan ramme hals og bryst, også.

Selvom årsagen til rosacea er ukendt, kan folk med lys hud, der rødmer let være i størst risiko for det, siger NRS. Over tid, rødmen af ​​huden bliver mere mærkbar, og blodkarrene kan ses. Hvis ubehandlet, kan bump og bumser udvikle sig, og næsen kan blive hævet.

I en NRS undersøgelse af 1.900 mennesker med rosacea 2002, 68 procent sagde, at sygdom forårsaget lavt selvværd, 25 procent rapporteret angst og 20 procent var trykket. "Behandling rosacea kan ikke kun hjælpe patienterne fysisk, men også følelsesmæssigt," siger Dr. Wolf.

Behandlingen omfatter undgå udløser, vask huden med mild sæbe og lunkent eller koldt vand, ved hjælp af fugtighedscreme, drikke koldt vand og bruge en kølig håndklæde i ansigtet efter at have arbejdet ud. Receptpligtig geler, cremer, lotions og antibiotika kan hjælpe. Læger bruger lasere og andre lys terapi til behandling af visse former for rosacea. »Nogle procedurer er kosmetisk og ikke måtte blive dækket af sygesikringen," siger Dr. Wolf.