Tusgen

Smart hudplejeprodukter til rosacea

Hvis du har rosacea, kan shopping hudplejedelen midtergang være en skræmmende opgave. Den sæbe, solcreme, og andre produkter, du lægger på dit ansigt kan gøre din hud ser meget bedre eller meget værre. Når National Rosacea Society (NRS) undersøgte mere end 1.000 mennesker med rosacea, 41 procent sagde, at hudplejeprodukter udløste deres symptomer.

At have rosacea betyder, at du skal være ekstra kræsen hvad der foregår på dit ansigt. Den første tommelfingerregel: "Undgå noget, der forårsager stikkende eller brændende fornemmelse," siger Lynn Drake, MD, lektor i dermatologi ved Harvard Medical School og medicinsk rådgiver for NRS. Dr. Drake bemærker, at nogle receptpligtig medicin kan stikke lidt i første omgang. Men medmindre din læge har fortalt dig at bruge et bestemt produkt, stikkende er et tegn til at afbryde det og prøve noget andet.

6 ingredienser for at undgå

Rosacea udløser varierer fra person til person, så at finde den bedste regime for din hud kan tage nogle trial and error. Du kan skære ned på fejlen ved at være en klog etiket læser. Watch out for disse ingredienser, som ofte forværre rosacea:

  1. Alkohol

  2. Witch Hazel

  3. Fragrance

  4. Menthol

  5. Pebermynte

  6. Eucalyptus olie

Overvej produkter fremstillet til følsom hud, der er duft-fri og allergi-testet. "Start en ny produkt ad gangen," siger Mitch Chasin, MD, en laser og æstetisk medicin læge i Livingston, NJ "Denne måde, hvis du har et problem, er det lettere at lokalisere årsagen."

Test produktet på et lille plaster på skjulte hud før at anvende det til hele dit ansigt. Dr. Chasin foreslår duppe lidt på undersiden af ​​din hage.

Bedste spil til hudpleje

De rigtige hudpleje produkter kan hjælpe berolige din hud, nedtone rødme og holde dig at se dit bedste. Her er hvad man skal kigge efter i rensemidler, fugtighedscreme, solcreme og barbering produkter.

Rensemidler

At vaske væk dagens skidt, snavs og hudfedt, en mild sæbe eller sæbe er afgørende. Til normal, tør eller kombineret hud, mange læger anbefaler en ikke-sæbe sæbe. "Dem, der har en" neutral pH «eller er» pH afbalanceret "er et godt valg," siger Dr. Chasin. Nogle ikke-sæbe rensemidler er specielt formuleret til følsom eller rødme-udsat hud.

For meget tør hud, kan du overveje en cremet, lavtskummende ikke-sæbe sæbe. Sådanne rensemidler ofte efterlader en tynd film på huden, der hjælper med at holde på fugten. Til fedtet hud, kan mild sæbe gøre et bedre stykke arbejde med rengøring dit ansigt.

Uanset produkt, du vælger, gælder det forsigtigt med fingerspidserne. "En vaskeklud eller svamp er ofte for slibemiddel," siger Dr. Chasin.

Fugtighedscreme

Mange læger anbefaler også regelmæssig brug af en fugtighedscreme, som hjælper til at opbygge et stærkt fugtbarriere til at beskytte huden. "Vælg en fugtighedscreme, der er lavet til ansigt," siger Dr. Chasin. "Det skal være let, oliefri og noncomedogenic [hvilket betyder at den ikke tilstoppe porerne]."

Fugtighedscreme, der er udviklet til følsom eller rødme-tilbøjelige hud er tilgængelige. Nogle indeholder lutter grønne farve neutralizers at modvirke forekomsten af ​​rødme.

Hvis du har brug for mere hjælp end en traditionel fugtighedscreme kan give, kan din læge anbefale en barriere-reparation produkt. Regelmæssige fugtighedscreme virker ved at fange fugt i huden. Barrier-produkter til reparation ikke kun gøre det, de også hjælpe med at genopbygge huden. Nogle er tilgængelige ved kun recept, mens andre sælges i håndkøb.

Solcreme

I NRS undersøgelsen, solen rangeret som nummer et rosacea udløser, så solbeskyttelse er et must. "Vælg en solcreme, der indeholder titandioxid eller zink," siger Dr. Chasin. Disse ingredienser virker ved at reflektere solens UV-stråler. De er mindre tilbøjelige til at forværre rosacea end solcreme kemikalier-såsom para-amino benzoesyre (PABA), cinnamater, salicylater og benzophenonerne-at arbejde ved at absorbere UV-stråling.

Din solcreme bør have en SPF på 30 eller derover. Og det skal være bredspektret, der tilbyder både UVA-og UVB-beskyttelse. En ingrediens kaldet silikone også kendt som dimethicone eller cyclomethicone-kan hjælpe med at holde stikkende og rødme i skak. Nogle solcremer lavet til rødme-hud ikke kun tilbyde solbeskyttelse, men også indeholde grøn nuance til at imødegå enhver synlig rødme.

Barbering Produkter

For mænd med rosacea, kan barbering være en udfordring. "Undgå barbering lathers og lotion, som indeholder lanolin eller voks, som kan irritere huden," siger Dr. Drake. Tjek ingredienslisten, når de køber pre-shave og aftershave-produkter samt, mange indeholder ingredienser som alkohol, menthol, og dufte. Husk: Hvis det svier, det er irriterende, ikke rask. For at mindske problemer, overveje produkter designet til følsom hud.

"En elektrisk barbermaskine er generelt mindre irriterende end et barberblad," siger Dr. Chasin. Anvendelse af en fugtighedscreme eller blid balsam efter barbering også hjælper med at lindre din hud.

Nogle gange mindre er virkelig mere

Du vil måske springe nogle hudplejeprodukter helt. Disse omfatter anti-aging hudcremer, der indeholder eksfoliering (såsom salicylsyre) og tonere, der indeholder astringerende (såsom alkohol). Både eksfoliering og astringerende er fælles rosacea udløser.

Som en generel regel, er enklere bedre, når det kommer til den daglige hudpleje. Jo færre produkter, du bruger, jo mindre chance man vil forårsage et problem.