Tusgen

Autistisk sygdom

Hvad er autistisk lidelse?

Autistiske lidelse (også kaldet autisme, mere for nylig beskrevet som "mindblindedness") er en neurologisk og udviklingsmæssig lidelse, der normalt vises i løbet af de første tre år af livet. Et barn med autisme synes at leve i hans / hendes egen verden, der viser ringe interesse for andre, og en mangel på social bevidsthed. Fokus for et autistisk barn er en konsekvent rutine og omfatter en interesse i at gentage sære og besynderlige adfærd. Autistiske børn har ofte problemer i kommunikationen, undgå øjenkontakt, og vise begrænset tilknytning til andre.

Autisme kan forhindre et barn i at danne relationer med andre (delvis på grund af en manglende evne til at fortolke ansigtsudtryk eller følelser). Et barn med autisme kan modstå krammer, spille alene, være resistente over for forandringer, og / eller har forsinket taleudvikling. Personer med autisme har en tendens til at udstille gentagne kropsbevægelser (såsom flagrende hænder eller rokkende) og har usædvanlige vedhæftede filer til objekter. Men mange personer med autisme excel konsekvent på visse mentale opgaver (dvs. tælling, måling, kunst, musik, hukommelse).

Hvad er årsagen til autisme?

Årsagen til autisme er ikke kendt. Forskning tyder på, at autisme er en genetisk sygdom. Det menes, at flere gener er involveret i udviklingen af ​​autisme. Forskning undersøgelser i autisme har fundet en række abnormiteter i hjernens struktur og kemikalier i hjernen, men har der ikke været konsistente resultater. En teori er den mulighed, at autistisk lidelse er en adfærdsmæssig syndrom, der omfatter flere forskellige sygdomme. Men forældrerollen adfærd er ikke årsagen eller en medvirkende faktor til årsagen eller årsagerne til autisme.

Hvem er berørt af autisme?

Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) rapporterede, at omkring én ud 110 børn i seks lokalsamfund studeret havde en autisme spektrum forstyrrelse, ifølge CDC seneste Autisme og udviklingsforstyrrelser Monitoring Network data. Autisme er mere udbredt hos drenge end piger, med fire gange så mange drenge ramt end piger.

Hvad er symptomerne på autisme?

Følgende er de mest almindelige symptomer på autisme. Dog kan hvert barn oplever symptomer forskelligt. Symptomerne kan omfatte:

 • Ikke socialt interagere godt med andre, herunder forældre

  • Viser en mangel på interesse i eller afvisning af fysisk kontakt. Forældre beskriver autistiske børn som "unaffectionate". Autistiske spædbørn og børn ikke trøstes af fysisk kontakt.

  • Et hulrum gør øjenkontakt med andre, herunder forældre

  • Undlader at udvikle venner eller interagere med andre børn

 • Kommunikerer ikke godt sammen med andre

  • Er forsinket eller ikke udvikler sprog

  • Når sproget er udviklet, ikke bruge sproget til at kommunikere med andre

  • Har ekkolali (gentager ord eller sætninger gentagne gange, som et ekko)

 • Demonstrerer gentagne adfærd

  • Har gentagne motoriske bevægelser (såsom rokkende og hånd eller finger flagrende)

 • Er optaget, normalt med lys, bevægelige objekter eller dele af objekter

 • Kan ikke lide støj

 • Har ritualer

 • Kræver rutiner

Symptomerne på autisme kan ligne andre sygdomme eller medicinske problemer. Altid konsultere dit barns læge for en diagnose.

Hvordan er autisme diagnosticeres?

Standard retningslinjer er blevet udviklet til at hjælpe med at identificere autisme hos børn, før de fylder 24 måneder. I fortiden, diagnosticering af autisme blev ofte ikke før sent førskole-alderen eller senere. Retningslinjerne kan hjælpe med at identificere børn med autisme tidligt, hvilket betyder, tidligere og mere effektiv behandling for sygdommen.

Ifølge retningslinjerne skal alle børn, før de 24 måneder rutinemæssigt screenes for autisme og andre udviklingsmæssige forsinkelser ved deres godt barn check-ups. Børn, der viser udviklingsmæssige forsinkelser og andre adfærdsforstyrrelser bør yderligere testet for autisme.

Den Europæiske Academy of Pediatrics anbefaler, at alle børn bør screenes for autisme spektrum forstyrrelser (ASF) ved 18 måneder og 24 måneder, uanset om der er nogen tegn eller bekymringer om et barns udviklingsmæssige fremskridt.

Hvad er retningslinjerne?

De standardiserede retningslinjer er udviklet til diagnosticering af autisme faktisk indebærer to niveauer af screening for autisme. Niveau et screening, der skal udføres til alle børn se en læge for godt barn check-ups i løbet af deres første to år af livet, bør du kontrollere følgende udviklingsmæssige underskud:

 • Ingen pludrende, peger eller gestikulerer ved Alder 12 måneder

 • Ingen enkelt ord, som Alder 16 måneder

 • Ingen to-ord spontane (ikke-echolalic, eller ikke blot gentage lyden af ​​andre) udtryk efter alder 24 måneder

 • Tab af alle sprog eller sociale færdigheder på alle alderstrin

 • Ingen øjenkontakt ved 3 to 4 måneder

Det andet niveau af screening bør foretages, hvis et barn er identificeret i det første niveau af screening som udviklingsmæssigt forsinket. Det andet niveau af screening er en mere dybtgående diagnose og evaluering, der kan skelne autisme fra andre udviklingsforstyrrelser. Det andet niveau af screening kan omfatte mere formelle diagnostiske procedurer af klinikere dygtige til at diagnosticere autisme, herunder sygehistorie, neurologisk evaluering, gentest, metabolisk testning, elektrofysiologisk test (dvs. CT-scanning, MR, PET-scanning), psykologisk testning, blandt andre.

Gentest indebærer en vurdering af en medicinsk genetiker (en læge, der har specialiseret uddannelse og certificering i kliniske genetik), især da der er flere genetiske syndromer, som kan forårsage autisme, herunder Fragile-X, ubehandlede phenylketonuri (PKU), neurofibromatose, knolde sklerose, Rett syndrom, såvel som en række af kromosomfejl. En genetiker kan afgøre, om autisme er forårsaget på grund af en genetisk sygdom, eller har ingen kendt genetisk årsag. Hvis en genetisk sygdom er diagnosticeret, kan der være andre sundhedsmæssige problemer, der er involveret. Chancen for autisme at forekomme i en kommende graviditet vil afhænge af syndromet fundet. For eksempel PKU er en autosomal recessiv sygdom med en gentagelse risiko for en ud af fire, eller 25 procent, chance, mens knolde sklerose er en autosomal dominant lidelse, med en gentagelse risiko på 50 procent.

I tilfælde, hvor der ikke genetisk årsag til autisme er identificeret, er der stadig en let øget chance for et par at få endnu et barn med autisme, med intervaller gennemsnit fra 3 til 7 procent. Årsagen til denne stigning i den almindelige befolkning menes at være, fordi autisme kan skyldes flere gener nedarvet fra begge forældre optræder i kombination, foruden ukendte miljøfaktorer. Der er ingen handling / passivitet kendt, at forældrene kunne have gjort, eller ikke gjorde, for at forårsage autisme at forekomme i et barn.

Altid konsultere dit barns læge for en diagnose og for mere information.

Behandling for autisme

Specialized adfærdsmæssige og uddannelsesmæssige programmer er designet til at behandle autisme. Adfærdsterapi bruges til at undervise de sociale færdigheder, motorik og kognitive (tænkning) færdigheder. Adfærdsændring er også nyttige i at reducere eller eliminere utilpasset adfærd. Individualiseret behandling planlægning for adfærdsterapi er vigtig, da autistiske børn varierer meget i deres adfærdsmæssige behov. Intensiv adfærdsterapi i den tidlige barndom og hjemme-baserede tilgange uddannelse og inddrage forældrene anses for at producere de bedste resultater.

Særlige uddannelser, der er stærkt struktureret fokus på udvikling af sociale færdigheder, tale, sprog, egenomsorg og job færdigheder. Medicin er også nyttigt i behandling af nogle symptomer på autisme hos nogle børn. Mental sundhed fagfolk giver forældre rådgivning, social færdighedstræning, og individuel terapi. De hjælper også familier identificere og deltage i behandlingsprogrammer baseret på en individuel barns behandlingsbehov. Specifik behandling vil blive fastlagt af dit barns læge på basis af:

 • Dit barns alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • Omfanget af lidelsen

 • Dit barns symptomer

 • Dit barns tolerance over for bestemte medikamenter eller behandlinger

 • Forventninger til forløbet af sygdommen

 • Din mening eller præference

Forebyggelse af autisme

Forebyggende foranstaltninger for at reducere hyppigheden eller sværhedsgraden af ​​autistiske lidelser er ikke kendt på nuværende tidspunkt.