Tusgen

Astma risikoen stiger med taljemål

Astma risikoen stiger med taljemål

Forskning har vist, at fedme øger risikoen for astma hos voksne, især for kvinder. Selv få studier har forsket hvis livvidde alene rejser også risiko, en ny undersøgelse offentliggjort i Thorax antyder det gør.

Forskerne analyserede data om mere end 88.000 kvinder, der deltog i Californien Lærere Study. De frivillige var nuværende lærere og skoleforvaltninger, der arbejder i Californien offentlige skolesystem, samt pensionerede medarbejdere, der modtager ydelser. Hver undersøgelse deltager rapporteret hendes højde og vægt i 1995, og hendes taljemål to år senere. I 2000 deltagere selvrapporterede oplysninger om en aktuel lægelig diagnose af astma, herunder alder af første diagnose, symptomer, ledelse og behandling af sygdommen.

Samlet, 8 procent af de frivillige selvrapporteret en aktuel diagnose af astma. Astma satser var 6 procent blandt normalvægtige kvinder, 8 procent hos dem, der var overvægtige, 11 procent blandt den noget overvægtige, 13 procent blandt de meget overvægtige, og 18 procent i den ekstremt fede. Vægtklasser blev bestemt ved hjælp af body mass index (BMI) - et mål for kropsfedt baseret på højde og vægt.

Generelle og abdominal fedme er forbundet med astma risiko

Forskerne har også set på astma risiko ved taljen størrelse. Undersøgelse deltagere med en talje større end 35 inches blev anset for at have abdominal fedme. Selv i normalvægtige kvinder blev en stor talje forbundet med astma risiko. Dem med abdominal fedme, men en normal vægt havde en 37 procent højere risiko for astma i forhold til normalvægtige kvinder med mindre taljemål. Dette niveau af risiko var ligner kvinder, der var overvægtige, men ikke abdominalt overvægtige.

Satser for abdominal fedme stigende

Abdominal fedme stiger hurtigere end den samlede fedme i USA Faktisk er 61 procent af amerikanske kvinder og 42 procent af mændene betragtet abdominally fede (40 inches eller højere for mænd, 35 inches eller højere for kvinder). Ud over højere astma risiko har større livvidde været forbundet med øget risiko for diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme.

For at måle dit taljemål, placere et målebånd rundt om dit nøgne mave, lige over din hofteben. Træk båndet lunt uden at klemme og holde det parallelt med gulvet. Prøv at slappe af, udånder, og måle din talje.

Hvis din talje måler mere end 35 inches for kvinder eller 40 inches for mænd, tale med din læge for at finde ud af, om du skal tabe sig.

Brug for hjælp tabe sig?

Hvis du har brug for at tabe sig, kan disse ideer fra vægtkontrol informationsnet bidrage til at støtte dit vægttab mål:

 • Hold en fødevare dagbog til at spore, hvor meget du spiser.

 • Shop kun fra din indkøbsliste og undgå shopping, når sulten.

 • Opbevar højt fedtindhold, højt sukker fødevarer ude af syne eller ikke holde dem i dit hjem.

 • Serveres mindre portioner derhjemme.

 • På restauranter, spiser kun halvdelen af ​​dit måltid og bede om at tage resten hjem.

 • Spis ved spisebordet og slukke for fjernsynet.

 • Målet for en langsom, beskedne vægttab på højst 1-2 pounds per uge. Men forventer tilbageslag og tilgive dig selv, hvis du genvinde et par pounds.

 • Søge støtte fra familie og venner.

 • Tilføj moderat til kraftig intensitet fysisk aktivitet til dit vægttab planen. Start med at gå 10 minutter om dagen, tre dage om ugen. Opbyg langsomt derfra.

Altid konsultere din læge for at få flere oplysninger.

Online ressourcer

(Vores organisation er ikke ansvarlig for indholdet af internetsider.)

Europæisk akademi for allergi, astma og immunologi

National astma uddannelse og forebyggelse program

NIH - Fedme

Thorax - Fedme, livvidde og forekomsten af aktuel astma i california lærere undersøgelsen kohorte

November 2009

Spis godt at holde sig sund

Hvis du har astma, vilje til at gøre lunge-venlig mad valg, næste gang du åbner køleskabet eller Grib frokost på farten. Selvom der er ingen speciel kost for astma, kan sunde fødevarer hjælpe med at bekæmpe betændelse og holde dine lunger stærk. Følg disse tips til at gøre smart valg af fødevarer:

 • Spis masser af frugt og grøntsager. Vitaminer og antioxidanter kan nedsætte inflammation i lungerne. I en nylig undersøgelse, teenagere, der spiste lave niveauer af frugt havde dårligere lungefunktion og var mere tilbøjelige til at have astma. Andre undersøgelser har knyttet en lav grønt indtag at hoste og hvæsende vejrtrækning.

 • Gå til fisk. Visse typer af fisk indeholder sunde omega-3 fedtstoffer, som rejser til lunge celler og blokere inflammation. Kom flere omega-3 fedtsyrer kan reducere hoste og hvæsende vejrtrækning. Gode ​​kilder til omega-3 fedtsyrer inkluderer laks, sø ørred, hvid tun og makrel.

 • Vælg fuldkorn. Fuldkorn er også rige på antioxidanter. Brune ris, havregryn og fuldkornsbrød er gode valg.

 • Trim portioner. Overvægt kan føre til flere astma symptomer og behovet for højere doser af medicin. Men nutidens super-store portioner af mad kan pakke på pounds. Reducer dine portionsstørrelser at reducere kalorier, hvilket vil hjælpe med at tage vægten off.

Altid konsultere din læge for at få flere oplysninger.