Tusgen

8 tips til at håndtere en elsket tale tab

Når et elsket en mister evnen til at tale, det er et stort tab for dig så godt. Du kan gå glip af intimitet af hjerte-til-hjerte foredrag eller give-and-take af familie diskussioner. Eller du kan begræde tabet af dit gamle liv. Måske har du afslutte arbejde eller givet op en hobby til at blive en fuld tid omsorgsperson. Eller måske du har påtaget sig et større ansvar for at være forsørger eller tage sig af huset og børnene.

"Der er en ændring i sociale roller," siger Melanie Fried-Oken, Ph.D., professor og direktør for Hjælpemiddelinstituttet Program på Oregon Health and Science University. "Du og din elskede skal lære at forhandle nye roller i dit forhold, familie og samfund."

Samtidig, du håndtere din egen frustration over ikke at kunne forstå, hvad den anden person ønsker at sige. Nogle dage, kan du føler dig hjælpeløs, håbløs og alene. Andre dage, kan du føle utålmodig og vred for ikke at nævne skyldige over at være "egoistisk".


Partnere i kommunikation

Sådanne følelser er ikke egoistisk, de er normale og almindelige. Men det betyder ikke, du er nødt til blot at acceptere at føle denne måde. Der er trin, du kan tage for at opnå en bedre to-vejs kommunikation. Og det vil hjælpe både dig og din elskede føler sig mindre frustrerede og stressede.

Din elskede tale-sprog patolog kan have konkrete forslag til fremme af bedre kommunikation i hjemmet. Desuden kan disse tips hjælpe:

  1. Reducer distraktioner. Pick et roligt sted for samtalen. Minimer baggrundsstøj ved at slukke musik og TV.

  2. Forenkle meddelelsen. Brug korte, enkle sætninger, og understrege nøgleordene. Men taler ikke ned til den person. Hold det voksen.

  3. Tal langsomt og tydeligt. Bare ikke begå den fælles fejl at tale højere og højere, som ikke vil hjælpe på alle.

  4. Lyt tålmodigt. Giv den anden person rigelig tid til at reagere. Når du er ude i offentligheden, modstå trangen til at hoppe i og tale for din elskede. Hvis du skal gøre det, vise respekt ved at spørge om tilladelse først.

  5. Ros en god indsats. Tilskynde ethvert forsøg på tale af den anden person. Tilbyd positiv feedback, og undgå hyppige korrektioner. I denne situation, tæller en solid indsats langt mere end perfekt udførelse.

  6. Omskrivning ofte. Dette giver dig en chance for at modellere korrekt tale uden nagende eller kritisere. For eksempel, hvis personen siger: "Han er ikke bor der," du kan sige, "Det er rigtigt. Han bor ikke der. "

  7. Være fordomsfri. Tale er ikke den eneste gyldige måde at kommunikere på. Acceptere andre former for kommunikation, såsom at skrive, tegne, gestikulerer, billeder-hvad hjælper den anden person få et budskab igennem.

  8. Opret en ny normal. Hvis din familie nydt livlige middag samtaler i fortiden, for eksempel, holde det op. Glem ikke den person med et kommunikationsproblem. I stedet gør en ekstra indsats for at inddrage ham eller hende. For en bedre overgang, dele disse tips med andre familiemedlemmer.