Tusgen

Diabetes alert hunde opsnuse ballade

Når du får en hund, du inviterer en ny bedste ven i dit liv. Men vidste du, en lodne ven kunne også være en mester for mennesker med diabetes?

Uddannet til at reagere

Diabetisk alert hunde er specielt trænet til at opsnuse, når dit blodsukker er for lavt. De opdager en duft, som forskerne endnu ikke har været i stand til at identificere. I nogle tilfælde kan diabetiske alarm hunde samle op på lugten før medicinsk udstyr, såsom blodsukkerapparater og løbende blodsukkerapparater, registrere unormale blodsukkeret. Dette kan give dig mulighed for at behandle hypoglykæmi, før du får symptomer som rysten, svaghed, svimmelhed og forvirring.  

Diabetisk alert hunde reagerer på duften på forskellige måder, afhængigt af hvordan de er uddannet. De kan ringe en klokke, eller puffe, slikke, eller hoppe på dig, når dit blodsukker er for lavt til at lade dig vide noget er galt.
Er en diabetiker alarm hund rigtige for mig?

Diabetisk alert hunde kan hjælpe nogen med diabetes, der oplever hypoglykæmi, uanset hvor ung eller gammel. De kan være mest nyttigt, hvis du bruger insulin injektioner eller en pumpe, fordi du kan opleve flere blodsukker nedture end nogen, der tager oral medicin.

Hvis du har et barn med diabetes, kan en diabetiker alarm hund hjælpe med at give dig fred i sindet. Du vil stadig nødt til at teste dit barns blodsukker flere gange i løbet af natten, men hunden giver et ekstra lag af beskyttelse. Diabetisk alert hunde kan også gøre det mere overskueligt at leve alene, når du har diabetes.  

Diabetisk alarm hunde er ofte dyre at træne og derfor dyrt at købe. De er ikke en erstatning for de trin, du allerede tager for at forvalte din diabetes.

Interessant, forskning viser, at utrænede hunde også kan reagere på hypoglykæmi. I en undersøgelse offentliggjort i Journal of alternativ og komplementær medicin, 65 procent af hundeejere med type 1 diabetes sagde deres hunde havde reageret på mindst én hypoglykæmiske episode.

Key grillbarer:

  • Diabetisk alert hunde opdage en duft du producerer, når dit blodsukker er for lavt. Dette kan give dig mulighed for at behandle hypoglykæmi, før det forværres.  

  • Hundene reagerer på duften på forskellige måder, såsom ringer en klokke eller nudging dig.  

  • Diabetisk alert hunde kan være mest nyttigt, hvis du bruger insulin injektioner eller en pumpe. De er også et ekstra lag af beskyttelse, hvis du bor alene.