Tusgen

Diabetes og seksuel intimitet

Seksuel intimitet er en vigtig del af livet. For folk med diabetes, er det nødvendigt at være meget opmærksomme på spørgsmål vedrørende deres seksuelle sundhed. Det er fordi skader på nerver eller blodkar forårsaget af diabetes kan forstyrre den seksuelle funktion. Så kan visse medikamenter anvendes til behandling af diabetes-relaterede komplikationer. Ved at diskutere disse spørgsmål med din sundhedspleje udbyder, kan du fortsætte med at nyde denne del af din livsstil.

Mænds seksuelle bekymringer

Diabetes kan beskadige blodkar og nerver i penis. Denne skade kan føre til erektil dysfunktion (ED), manglende evne til at få eller opretholde en erektion. Diabetes øger også risikoen for depression, som kan bidrage til erektil dysfunktion. Derudover kan erektil dysfunktion være en bivirkning af visse medicin anvendes til behandling af forhøjet blodtryk og halsbrand som følge af gastroparese - en diabetes-relateret mave sygdom. Mænd med diabetes er tre gange mere tilbøjelige end dem uden at have erektil dysfunktion. De har også tendens til at udvikle problemet i en yngre alder.

Når erektil dysfunktion er forbundet med nerveskader forårsaget af diabetes, behandlingsmuligheder omfatter piller, medicin indsat i penis, et vakuumrør og pumpe, eller operation for at implantere en anordning inde i penis. Kirurgi kan også gøres til at reparere blodkar i området.


Kvinders seksuelle bekymringer

Nerveskader og nedsat blodgennemstrømning i skeden kan føre til tørhed. Dette vil igen, kan medføre ubehag under seksuel aktivitet. Depression kan også påvirke seksuel lyst og respons, at nogle kvinder erfaring og gør det svært at tale om. Vaginal smøremiddel cremer kan hjælpe med tørhed. Din udbyder kan anbefale ændringer i position eller Kegel øvelser for at styrke musklerne i bækken området at forbedre den seksuelle respons.

Taler med din læge

Hvis du føler dig utilpas at tale om problemer med din seksuelle sundhed, husk, at din sundhedspleje udbyder har hjulpet mange mennesker med diabetes at løse disse problemer. Han eller hun kan også anbefale behandlingsmuligheder for depression. Hvis du ikke er sikker på, hvordan at tale om disse ting, så prøv at sige, at du har et personligt spørgsmål, du gerne vil spørge. Sammen kan du og din udbyder finde en løsning.